Вълкът и седемте козлета – премиера мюзикъл за деца 🗓 🗺

Вълкът и седемте козлета – премиера мюзикъл за деца 🗓 🗺

Мюзикълът „Вълкът и седемте козлета“ е лятната изненада за децата от Държавна опера Пловдив. Премиерата на произведението от Александър Владигеров ще бъде на 5 юни в лятно кино „Орфей“ от 18 часа.

Ведрият мюзикъл е „построен“ на основата на класическия джаз, с много танци и песни. Веселите песни на козлетата са се превърнали в любими вече на поколения българи. Родителите вероятно си спомнят пъклените планове на Кум Вълчан и на Уху Буху, както и музикалните уроци на Славея.

Любопитно е, че режисьорът Славчо Николов е поверил ролите на козлетата на балета на Пловдивска опера. Освен с хореографа Алида Бонева, танцьорите цял месец се подготвят музикално с вокален педагог. В представлението ще вземат участие и солисти на операта. Сценограф на спектакъла е Александър Гьошев, а костюмите са на Яна Дворецка.

Мюзикълът „Вълкът и седемте козлета“ се реализира за открити пространства. След премиерата в лятно кино „Орфей“ малчуганите ще могат да го гледат по-късно през лятото в Конюшните на царя и в Цар Симеоновата градина.

Билети за „Вълкът и седемте козлета“ се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Scheduled Събития
Лятно кино "Орфей" Map