Графики в Капана 🗓 🗺

Графики в Капана 🗓 🗺

В периода 22-24 май, кв. Капана ще се превърне в територия на графичното изкуство. Във всяко едно артистично кътче в квартала ще можете да наблюдават изложби, да се включите в демонстрации и уъркшопове, които ще ви запознаят с интересни графични техники.

Форматът „Графики в Капана“ включва демонстрации на различни техники на графиката (не графичния дизайн, а традиционната графика), като литография, офорт, суха игла, монотипия, висок печат, гравиране, изработване на клишета, рисуване с туш, молив, въглен, запознаване с щампарството, подвързване, графични техники, изложби, работилници, прожекции, лекции класически фото ретуш. Посетителите на квартала ще могат да се включат в различни демонстрации на открито и закрито. Ще можете да експериментирате, да оцените сложността и тънкостите на тези техники, да се вдъхновите и създадете своето произведение.

В събитията ще се включат всички артистични пространства в кв. Капана, като във всяка една локация ще можете да присъствате на демонстрация, изложба, лекция или друго интересно, свързано с графиката мероприятие. Събитието се организира в подкрепа утвърждаването и възраждането на кв.Капана в Пловдив, като квартал на творческите индустрии и занаяти. Отделно от демонстрациите ще посетите лекции и прожекции, които ще ви запознаят с историята на графичното изкуство. Представяме ви и пълната програма на Графики в Капана, в която ще можете да начертаете своите обиколки в квартала, локациите и събитията, които да посетите.

По време на цялото събитие от Инкубатор ще тръгват различни групи, които да правят скици и графични рисунки на кв. Капана с туш, молив и въглен. 

Повече информация за събитието и програмата може да разберете на страницата във Facebook.

from to
Scheduled Събития
Капана, Пловдив Map