Дефиле на младото вино 2011

Дефиле на младото вино 2011

defile na mladoto vinoЗа трета година в Стария град ще се проведе „Дефиле на младото вино“ организирано от Съвет по туризъм – Пловдив. На 26-ти и 27-ми ноември седемнадесет винарски изби ще предложат за дегустация своите млади вина. Сред тях ще бъдат „Катаржина Естейт“, „Драгомир“, „Загрей“, „Ямантиеви“, „Вила Винифера“ и много други известни винопроизводители от региона и страната.

 

гроздеОфициалното откриване на празника ще бъде на 26-ти (събота) от 11 ч. на лапидариума пред Балабановата къща. Дегустациите ще продължат до 18 ч., както и на следващия ден от 10 ч. до 15 ч., когато ще бъде награждаването на фаворитите във всяка категория вино. За да могат гостите да се насладят на „еликсира на живота“, ще отворят врати: Балабанова къща, „Хиндлиян”, Етнографски музей, „Георгиади”, галерия „Златю Бояджиев” и ресторант „Българска къща”. Предвидена е и културна празнична програма в която ще се включат Фолклорен Ансамбъл „Тракия”, Театър „HAND”, Девическа хорова формация „Евмолпея” и други.

 

чашиАко не просто консумирате с удоволствие хубавото вино, а и се интересувате от историята му в региона, то за вас Културен център „Тракарт“ организира на 25 ноември (петък) от 18ч. предпразнична вечер „Тракия и виното“. Археологът проф. Николай Овчаров ще говори на тема „Траките, българите и виното”, а проконсулът на Европейски рицарски орден на виното – Консулат България, Иван Тодоров, ще засегне «Виненият туризъм в страната». По време на събитието ще се състои премиерата на двадесетминутния филм „Слънчевото вино на траките”, който ще покаже възстановка на древен тракийски ритуал.