Дефиле на младото вино 2013

Дефиле на младото вино 2013

Фестивал „Дефиле на младото вино“ ще се проведе за пета поредна година.  Събитието започва днес в 13:00 и ще приключи на 24 ноември. Интересната програма ще бъде представена на различни места, сред които Лапидариума в Стария град, къща Хиндлиян, Балабановата къща, Къща Недкович, Етнографски музей и др.

Ансамбъл „Тракия“ официално ще открие фестивала на площада пред община Пловдив, а в 14:00 специалният гост Теодосий Спасов ще зарадва пловдивчани и гости на града.  Час по-късно започва обиколката по къщите в Стария град. Там винарските изби ще предлагат за дегустация своите млади вина. Краят на културната програма ще бъде белязан в 17:15 (Лапидариума) от  тракийски мъжки боен ритуал и тракийски танц на сдружението за антични и средновековни реконструкции „Сила”.

В рамките на Дните на младото вино от 19.00 часа също тази вечер в Държавния куклен театър – Пловдив ще бъде представена постановката „Великденско вино“ на режисьора Леонард Капон. Тя е с участието на Виктор Бойчев и Румен Караманов.

Наздраве!