Деца творят в Капана 🗓 🗺

Деца творят в Капана 🗓 🗺

„Деца творят в Капана“ стартира на 1 юни и ще продължи до 1 октомври. Отново ще радва малки и големи с творческите работилници и кръжоци на познатата уличка със знаменцата в Капана (Братя Пулиеви)! Тази година с ново вдъхновение ще ви забавляваме още повече! За децата сме приготвили различни творчески занимания, с които ще обогатят своите артистични възможности.

Освен работилниците, през уикенда на улицата ще можете да посетите представленията на „Театър Хенд“ с любими постановки и заглавия. За забавление на децата и на родителите сме подготвили физически, образователни и мисловни игри в Игрите на Капана! Ще можете да съчетаете полезното с приятното под формата на игра и да се забавлявате заедно с децата.

През новият сезон децата ще работят с глина, дърво, вълна, прежда, ще рисуват и ще правят апликации и сложни сглобки.

Очакваме ви всеки уикенд на ул. Братя Пулиеви в Капана (уличката със знаменцата) на работилничките.

Програма за деня на детето – 1 Юни!

  • Ателие „Наталини“ – Децата ще рисуват с пръстчета и валячета върху специален картон и ще използват акрилни бои, отделно ще могат да оцветят интересни гипсови фигури и късметчета – изненада.
  • Керамична къща „Еребус“ – Уъркшоп „Малка Пластика“ – Диана от Керамична къща Еребус ще показва как се прави скулптура от глина. Всички деца ще могат да направят любимите си същества в керамика! Всички те ще бъдат изпечени в Къщата и върнати на малките им автори.
  • КопчИ – рисуване и апликиране с цветен пясък
  • Деси ще изрисува лицата на празнуващите деца, и ще ги зарадва, като ги превърне в любимите им герои и същества. Освен това, малки и големи ще могат да се сдобият хена татуировки и да се украсят с екзотични мотиви
  • Творческа ателие „Сетива“ Ателието е насочено към развиване на изобразителните умения на подрастващите, както и към разширяване на техните сетивни възприятия. В ходът на нашите заниманията участниците ще изпробват различни материали и техники, ще експериментират с тях, откривайки техните възможности и приложения . Това което е залегнало, като основен принцип на ателието е спонтанното включване и свободната проява на творчеството. Целта е чрез напътствия и наставления от страна на учителя , участниците да се мотивират да рисуват, подклаждайки тяхната любознателност, въвличайки ги в един процес на сътворение. Ателието е насочено към деца и подрастващи между 4 и 12 годишна възраст.В процесът на творчество ще използваме различни техники и материали – акварелни бои, молив, въглен, креда, гваш, темперни бои, сух и маслен пастел, акварелни пастели, туш и перо, колаж, моделиране с глина, смесени техники и др.
    Тема : Пастелни и акварелни техники

Очакваме всички артистични деца на ул. Братя Пулиеви в Капана през целия ден  – започваме в 10:00ч.! (страница на събитието във Facebook

from to
Scheduled Събития
Incubator Map