Забава на децата: за Бала. На децата.

Забава на децата: за Бала. На децата.

[dc]М[/dc]инавам набързо да кажа, че Симеон е много прав за това, че абитуриентите са деца, деца и само деца. Пак ще го повторя в случай, че някой не ме е разбрал: откъдето и да го погледнем, абитуриентите са си деца. Защо съм толкова сигурна ли? Ами аз съм на 24, завърших гимназия преди 6 години и още съм дете. Наскоро четох нещо от Калин Терзийски, където той, говорейки за себе си, използва думите „вече не съм момче на 25 или 30 години“.

И точно защото завършващите са все още деца, точно защото са още само на 18 или 19, е времето им за свободна интерпретация на нещата (в това число и на баловете); за отиването им до крайности (и безопасното връщане назад); за опитите им да намерят място, на което принадлежат. В крайна сметка има ли по-добро време от сега едно момиче да се облече с ъм… бодиарт.

На 15 ми се струва престъпно рано, на 25 би било много късно… И, хора, нека бъдем реалисти – повечето от абитуриентите, които аз видях (а предполагам и вие), изглеждаха… прилично добре. Да, имаше няколко момичета с несъобразени  спрямо пропорциите им рокли (в тази категория снимки няма да прилагам, сигурна съм, че и вие сте ги видяли); имаше и няколко от обичайните други с изцяло липсващи рокли, но и този вид девойки са ни познати както от предишните випуски, така и от тазгодишния Мет Бал; сред випуск 2012 обаче имаше и прекрасни момичета с рокли и държание, изцяло съответстващи на висотата на събитието. Мисля, че надежда има.

Длъжна съм да поясня, че авторката на тези мисли на абитуриентския си бал беше облечена в дълга пост-готик рокля, спрямо чийто снимки и до момента е със смесени чувства. Затворете очи и си представете най-красивата принцеса на Дисни (за това коя е най-красива ще се осланям на личния ви вкус), прибавете най-странния зелен цвят, за който можете да се сетите и разположете тази рокля в интериора на дискотека Мармалад . Ами това бях аз. За приложението на тази рокля към настоящия момент има два варианта според това доколко алтруистично се чувствам: или да я продам на онези фотографи по Черноморието, които преобличат хората като пирати и принцеси и които разполагат с огромен сандък, пълен с всякакви такива чудати одежди. Другият ми вариант е да я даря на операта. Много, много би отивала милата ми нестандартна абитуриентска рокля на не един оперен спектакъл. Това обаче няма никакво значение.

Важното е, че на 24 май преди 6 години аз се чувствах красива.

И успех на абитуриентите на изпитите! И в университета има балове.

Автор: Ася