За нас

PLOVEDIV at night night by Gergana Aleshanova

На пръв поглед Пловдив изглежда пренебрегнат. Стои в сянката на столицата София, а Варна се опитва да го избута от позицията му на втори по големина град. В туристическите брошури се споменават единствено тепетата, Старият град и Античният театър. Пловдив обаче е много повече от град заседнал в миналото, който сънува Турско робство, римски останки и комунистическа архитектура.

Фактът, че e едно от най-старите населявани места (от преди 8000 години), е подкрепен и от множеството имена, които са му давани в зависимост от времената – Кендрисос, Евмолпиа, Пулпудева, Одриса, Филипополис, Тримонциум, Улпия, Пловдив… днес добавяме още едно име, pLOVEdiv. Градът е място, пълно с любов към изкуството, идеите и мира.


PLOVEDIV at daylight

Именно за това създадохме този сайт. За да докажем, че Пловдив е достоен претендент да бъде Европейска столица на културата. Тук се случват изключително много събития, които са колкото свързани с историята на града, толкова и с погледа в бъдещето. Заедно – ние и вие – ще докажем, че градът е буден, творящ и…

Древен и вечен!