Иво Топалов – „Полетът на орела“

Иво Топалов – „Полетът на орела“

Този месец ви представяме една изключителна приказка за пораснали търсачи. Едно пътуване в търсене на истината.

„ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ едно момче, което се опитвало да живее  достойно. Едно момче, което търсело щастието и истината. Това е  една история, в която няма герои. Няма и истински злодеи. Тази  история е от онези другите – истинските. Защото в живота всички са  просто хора и действат с мисълта, че подобряват света. Или поне  собствения си свят.“

Една приказка, в която търсачът не се задоволява с чуждите истини  и тръгва да преследва свои собствени отговори. И отново път. И  безценни срещи с хора. И безценни уроци. Една история, по думите на  автора „за сила, мъдрост и малко любов“ и за знанието, което  неусетно се промъква сред редовете, без упорито и нахално да се  натрапва, „без много да бие на очи“. Пътешествие, в което научаваш много за себе си и разбираш, че всичкото познание на земята не може да те спаси от грешките и че най-големият учител е самият живот. История, написана с много желание, любов и топлина към читателя и прекрасно илюстрирана с графиките на Борислав Гергинов – Тути. С две думи – истинска приказка.

Потапяме се в нея още с разгръщането на първите страници и потегляме на едно голямо, чудно и безкрайно пътешествие, наречено Живот. „Всеки път тръгва от собствената ни врата в момента, в който стъпим на него. А посоката? Посоката е тази, която решим да следваме“. И по пътя „и най-малкото дете може да ти е учител“.

„Полетът на орела“ – защото „само свободният ум може да те носи на крилете си толкова високо. Ако мислиш твърде много – няма да можеш да полетиш“. Харесват ни илюстрациите в книгата, харесва ни отново да тръгнем на път. Харесва ни да срещаме, да откриваме и най-много – харесва ни да летим!