Интервю с Георги Дойчев

Интервю с Георги Дойчев

PLOVEDIV е концепция за и от младите хора. Именно затова в кафене-галерията ни на ул. Куртевич 3 даваме шанс на онези имена, за които сме сигурни, че ще чуваме и занапред. Георги Дойчев е на 18 години, родом е от Пловдив. Черното е неговият цвят и усещаме тъмнината в първата му самостоятелна изложба, Bulgarian Youth. 

Какво е за теб Bulgarian Youth?
За мен българската младеж е едно супер голямо предизвикателство, с което се сблъсквам за жалост абсолютно всеки ден – като започнем от „батките“, минем през наркоманизираните пубери и стигнем до „леките“ момичета. Точно затова се вдъхнових да направя тази фото изложба, за да покажа какво точно е самата младеж, но разбира се има и много хора, които не спадат в тези класации на гнусната долна среда в младото общество.

Мислиш, ли че гласът на младите е без значение? Като че ли никой не се интересува от вашата гледна точка за това какви сте и защо сте такива.
Мнението на младите се чува само и единственно от самите тях, никой друг не го грее какво мислят или какво искат да направят в полза на нещо, но все пак това е България – тук всеки живее за себе си и никой не желае добро или най-вече успех на другия. Много мразя, когато по-възрастни хора почват да ни мъмрят какви сме били и какви ще станем, а то малко или много е заради тях, защото никой не обръща внимание на младежта или внимание на проблеми свързани с тях.

Изложбата ти е вдъхновена от улиците на града. Какво друго в Пловдив те кара да твориш?
В града има много грозни гледки и места, които мен ме надъхват да правя подобни проекти, за да покажа това, което всеки си обръща главата и казва, че е работа на други хора.

През 2019 ще бъдем Европейска столица на културата. Какво мислят съучениците ти например за подобна инициатива?
За мен е чест да живея в Пловдив, градът е моята муза. Повечето от младежта съм забелязал, че не обръща внимание, но това е в техен минус.

снимка: Радост Иванова