КАПАНА ФЕСТ 🗓 🗺

КАПАНА ФЕСТ 🗓 🗺

КАПАНА ФЕСТ се завръща отново, за втори път тази година. Пилотното издание на фестивала през май надмина дори нашите очаквания, превръщайки Капана в една автономна територия на свободното изкуство. Нашата цел – да запалим искрата на творческия дух и да възродим живота в това култово за града ни място, беше повече от постигната. За да не губим събраната енергия, е време след дългите летни дни, отново да се съберем в уличките на квартала и да генерираме заряд от емоции, цели три дни!

Как?
„Душата на квартала“ отново ще се носи в музиката наживо. Tози път обаче не от една, а от три сцени. Основната сцена ще посрещне гости като гласа на българския соул – Белослава, още уникални соул и хип-хоп изпълнения на бенда Тhe Gang водени от емблематичния вокал на Бобо, Деси Андонова, позната ни от Phuture Shock, този път в компанията на електрик фюжън триото Hight Time, а в неделя, денят за фолклор, започваме с истински академичен народен хор с диригент Константин Бураджиев и закривамес с емблематичния Теодосий Спасов Фолк Квинтет.

Дръжте се здраво – РОК СЦЕНА! Пред едно от култовите пловдивски локации – No Sense -ще разбият на живо Нещо Цветно, Мерудия, APE|MEN, Ревю, Blues Traffic, Mindown и динозаврите от Подуене Блус Бенд с Васко Кръпката. Още? Разбира се, не пропускаме да дадем глас и на местни изпълнители на акустичната сцена пред Basquiat.

Да, музиката ще бъде много и ви каним да я изживеем заедно. От тук ще тръгне творческият заряд, който ще се влее в изложенията на авторски изделия, ще мине през занаятчийските ателиета и ще вкуси от натуралните вкусотии на базара за местни продукти. Върху паветата пред „Капан за Чудовища“ пък ще се съберат и едни от най-изявените български марки за улична мода с техните актуални колекции. Всички наши посетители с креативен дух и любопитство ще предизвикаме в Кaпана Твори. Тук фокуса е изкуството на тениската или как тениската се превръща в изкуство. Представяме две изразителни техники за печат върху текстил – класическия ситопечат и иновативния и уникален по рода си печат чрез слънчева светлина. Нашите гости ще могат не само да проследят процеса, но и сами да се включат в него. What A Monstar организира и творческо предизвикателство с награда за рисуване на артуърк върху тениска от гостуващи български артисти. Едни от най-признатите български спрейъри пък ще действат около вас, като оживят стените на квартала с истории и герои.

Латино ритми ще се носят от площада пред TerzoMondo за тези, които обичат да се раздвижват под звуците на гореща музика. От другата страна на широкото, бийтове от Skill & Dabreakoff ще съберат B-Boy, които ще ни посветят в уличния ритуал на брейк батъла. Движение и ритъм като на кино! А кино на открито, разбира се, ще гледаме на ул. Христо Дюкемджиев, със съдействието на нашите приятели от „На тъмно“. Kапана Играе е за деца на всички възрасти. Малките ще играят на детския кът пред работилница BoomArt с огромни сапунени балони, декор за фотография и маси с пъзели и боички. А големите… те могат да приемат предизвикателствата на локалите в Капана, за да спечелят изненади. Играта е щастие, но не и за едно от децата в Капана. Вики се бори с детски паралич и има нужда от нашата подкрепа, за да може да направи първите си крачки. Това е нашият апел към вашата активна социална отговорност. Включете се в Капана Помага!

Тук е време да обявим и нещо неочаквано. В неделя, Ретро Рали Родопи ще изпълни улиците на капана с култови ретро автомобили. Дух автентичен, дух епичен! Капана Фест. Част ли си от този луд, луд уийкенд? Събитието е възможно благодарение на нашите партньори VeranoAzur, Black Ram, Zagorka Retro, Derby и What A Monstar и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив.Инициатор и организатор – Културна фондация „Соул Сити“ – фондация за бъдеще в културата.

Капана Фест

from to
Scheduled Събития
квартал Капана Map