Капана Фест 🗓 🗺

Капана Фест 🗓 🗺

„Капана фест“ е тридневен фестивал с културен характер, който ще стартира на 29-ти май. В него ще се слеят разнородни форми на изкуството – от музика и танци, през кино и литература, до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност. Централния квартал ще се превърне в лабиринт на изкуствата и ще постави Пловдив до културни и екзотични центрове като Барселона, Лисабон и Истанбул.

Няма празник без музика, затова музикалното оформление не може да бъде пропуснато. За целта голяма плеяда от български музиканти ще се погрижат за настроението на публиката с изцяло авторска музика в две музикални теми: „Вечер на духовете“ и „Фънки соул джаз безобразие“.

Откриването на фестивала ще направят проект „Българи“ с участието на знаменитата Янка Рупкина.

Нейният мистичен глас ще се слее с хип-хоп бийтове, а резултата – елате да чуете сами. След нея ще се появят момчетата от Acoustic Corporation, които ще обработят етно ритмите във фънк и браз. За финал на първата вечер ще можете да видите пловдивската група Freestyle, чуто фронтмен е гласът на българската соул и хип-хоп сцена Бобо.

Капана не само ще звучи, но и ще твори. Основната дейност ще бъде рисуването, а идеята е да се внесе колкото се може повече цвят. Освен върху платна, ще се рисува и върху обувки и хладилници. „Капана фест“ е уличен фестивал, а без какво не може уличния фестивал? Без улични художници! Най-добрите артисти в страната, Nasimo и Stern имат задачата да запазят духа на квартала със своето изкуство.

Имаме музика, имаме и цвят, но трябва още нещо… Танци! Брейк денсинга, като танц е произлязъл от улицата, затова идеално се вписва в цялостната концепция на събитието. За озвучението на уличната хип-хоп култура ще се се погрижат зад грамофоните: -> DaBreаkOff & SKILL. Освен това латино ритми ще озвучат арт лабиринта, за да го превърнат в един истински карнавал.

В цялата тази суматоха не можем да пропуснем и спорта. Към спортния отдел се присъединиха 18G Shop & Contrabanda, за да подкрепят и стимулират развитието на уличните спортове като скейт и ролер скейт. Те ще предоставят свободно свои рампи за ползване по време на фестивала. Ще има и изграден мултимедиен кът, в който ще се прожектират култови видеа и филми от бранша: „Зараждането на скейт културата by VANS“.

Освен разнообразните занимания, „Капана фест“ представя и различни по своя род базари. Към тях ще се присъедини Домъ на плочата „Soul Searchin“ представен от Стефан Колев „SKILL“, който ще организира “Базар за грамофонни плочи“, който набира все по-голяма популярност, а новостроящият се „Базар на книгата“ ще бъде куриран от Сашо Костов. Ще има и вело базар, както и Т-шърт фест с надслов „Изкуството на българската тениска“ и Хранкооп био пазар. И тъй като Капанът празнува, не може да не споменем уникалния по рода си Бийрфест, който ще бъде организиран от медията „Под тепето“ и любимата на мнозина пловдивчани бирария „Котка и мишка“. Пред заведението, любителите на качественото пиво ще могат да се насладят на редки вкусове и качествена бира.

След приключването на музикалните събития, гостите на фестивала ще могат да продължат празненството в локални заведения, чиито специални събития ще бъдат обявни на профилната страница на фестивала.

Капанът, освен да се забавлява, и помага. Социалната кауза на събитието ще бъде чувството за социална отговорност към хората с редки заболявания. За целта в Капана ще бъдат разположени две благотворителни шатри, където всеки може да остави по нещо за продажба, както и да откупи вече оставени неща. Социалната дейност на „Капана помага“ ще продължи до 1-ви юни. За деня на детето ще има програма включваща многобройни и разнородни творчески дейности за най-малките пловдивчани.

from to
Scheduled Събития
Капана, Пловдив Map