Кой стои зад мистериозния билборд?

Кой стои зад мистериозния билборд?

[cml_media_alt id='4116']От Лондон с Любов - билборд[/cml_media_alt]От известно време насам един мистериозен билборд (From London with Love | От Лондон с Любов) може да бъде видян на кръстовището на булевардите Христо Ботев и Източен. Някои хора разбират какво пише, други – не, но дори тези, които разбират, не знаят от кого е и с каква цел е поставен там.

Точно това е целта! Неговият автор Жозефин Баан разказа пред нас, че от години създава изкуство чрез формата на постери, тяхната цел е да вкарат малко разнообразие в сивото ежедневие. Всички сме свикнали да виждаме реклами и да ни заливат купища лъжовна и безсмислена информация, но когато видим едно просто изравяне на любов, което не очаква нищо в замяна, спираме да се замислим. Ако това беше поредната реклама на Персил, най-вероятно щяхте да я пропуснете и дори да не я видите, нали?!

Тя е родом от Ротердам, но в момента учи последна година Изящни Изкуства в Лондон. Никога не е била привърженик на това да показва изкуството си в галерия и музеи, предпочита социалната страна и да накара хората да говорят и комуникират чрез нейното изкуство.

[cml_media_alt id='4120']Жозефин Баан[/cml_media_alt]Идеята всичко това да се пренесе на билбордове е дошла именно от България, на почивка тук Жозефин вижда колко много билбордове имаме навсякъде и просто решава, че е време да се намеси и прекрати монотонните реклами с нещо истинско. А изборът и на Пловдив е неслучаен, тя казва, че точно той най-много се връзва с проекта й, най-много е успял да й въздейства и докосне, а пък е и столица на културата.

Стават ли билбордовете за средство на комуникация и цялото интервю на английски с Жозефин може да прочетете тук.

Не забравяйте също и да върнете любовта, като споделите какво мислите и вашите преживявания свързани със самия билборд на Фейсбук страницата на Жозефин и също така в Туитър.