„Колене“ – за болката като пречистване

„Колене“ – за болката като пречистване

Младият поет Росен Карамфилов доказа, че романистът в него има също толкова силен глас. След стихосбирките „Орелът и детето“ и „Стерео тишина“, Карамфилов разкри пред публиката дебютния си роман „Колене“, посветен на баща му Кольо Карамфилов.

„Колене“ е вик, който носи със себе си изповед, но и послание, носещо болезнена красота, която ще ви гмурне в глъбините на любовта като упора за всички изпитания. Това е книга за порастването, което е и избавяне от страданието. Написана на един дъх и пусната на свобода с изключителна смелост и искреност, проследява порива за спасение, шока от загубата, примирието с несправедливостта, както и изцеряването чрез любовта.

Любов, която не подлежи на граници и колебания. Една чиста, безусловна и безсмъртна любов от син към баща, натрупала в себе си всички житейски изпитания, приема жестоката реалност с непокорна сила, но и я отхвърля с безсилието на скръбта, разкрива смирението по наситен начин, описвайки всеки негов детайл и контраст. Тя е началото и края, примирието и непримирието, жертвата във всичко несправедливо, но и надеждата във всичко красиво.

„Колене“ е роман, който не е безпристрастен към света около нас, той разказва историята на този свят. Чрез живота. Чрез смъртта. Чрез истината. Без да я изкривява.

„Колене“ е издание на ИК „Жанет 45“