Музикални изненади с втора част на OPERA OPEN в края на лятото 🗓 🗺

Музикални изненади с втора част на OPERA OPEN в края на лятото 🗓 🗺

Големият зрителски интерес наложи добавянето на още спектакли в програмата OPERA OPEN 2015 на Античен театър в края на лятото. Пловдивска опера е подбрала само любими музикални заглавия за публиката в есенното продължение на фестивала.

На 27 август ще бъде повторен гала спектакълът VIVA L’OPERA, VIVA LA MUSICA с откъси от известни италиански опери като „Риголето“, „Травиата“, „Набуко“, „Севилският бръснар“ и др. Билетите за представлението с диригент Лучано Ди Мартино в началото на юли бяха напълно разпродадени.
Премиерното заглавие „Кармен“ ще се играе на 1 септември от 20:30 часа с участието на Виолета Радомирска, Ивайло Михайлов, Петър Данаилов и Евгения Ралчева. Диригент е Диан Чобанов. Оперният спектакъл за страстната циганка бе поставен от международен екип и надмина по посещаемост фаворита на публиката – „Аида“.

Друго традиционно заглавие в летните вечери на Античния театър е „Кармина Бурана“. Мултимедийният спектакъл на 8 септември е с участието на балет „Арабеск“, а хореограф е Боряна Сечанова. На диригентския пулт застава маестро Диан Чобанов, който бе отличен с награда „Пловдив“ 2014 за музика именно за „Кармина Бурана“. Солисти са Диана Василева, Стоян Даскалов и Михаил Пулиев.

Изненада за публиката ще е изпълнението на „Болеро“ по музика на Равел, хореография на легендарната Маргарита Арнаудова. Спектакълът не слиза от афиша на „Арабеск“ от премиерата си през 1987 г. и е „обиколил света“ с почти всички турнета на трупата. Костюмите са дело на художничката Мария Трендафилова. „Болеро“ ще бъде представено в една вечер с „Кармина Бурана“ на Античния театър от 20:30 часа.

На 15 септември любителите на оперетата ще се насладят на „Хубавата Елена“ от Офенбах. Спектакълът е копродукция на Пловдивска опера и Национален музикален театър „Стефан Македонски“. Древната сцена в Пловдив ще послужи за естествен декор на действието, което се развива в антична Троя. Това е девета адаптация на произведението за оперетния театър, чиято премиера в София бе през април 2015. Дииргент е Юли Дамянов, а режисьор е Марио Николов.

Оперната публика в Пловдив ще отбележи 10 години от смъртта на примата Гена Димитрова с предствлението „Набуко“ на 24 септември от 19:30 часа на Античния театър. Диригент е Лучано Ди Мартино, а партията на Абигейл ще изпълни солистката на Софийска опера Баясгалан Башням. Останалите роли са поверени на Петър Данаилов, Елена Чавдарова, Стоян Даскалов и Пламен Кумпиков.

Билети за спектаклите от програмата OPERA OPEN – ЕСЕН вече се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в eventim.bg. Зрителите могат да се възползват от намаления в началото на август, както и от новата отсъпка „Фамилия“.

opera open есен програма

Scheduled Събития
Античен театър Map