На северния полюс няма ъгли vol. II и APE|MEN 🗓

На северния полюс няма ъгли vol. II и APE|MEN 🗓

Деница Георгиева, Лили Кос и Радина Ганчева организират второ издание на базар за съвременно изкуство На Северния Полюс Няма Ъгли. Целите им са да съберат съвременни артисти в България и да ги запознаят с хора, с които да разменят идеи и да създават колаборации, за да се учат взаимно и да се развиват заедно. Да усещат подкрепа за да продължават да творят.

Защо го правят?

Ние също сме артисти и искаме да имаме място на българската сцена, да бъдем част от една отворена креативна общност, която продуцира постоянни възможности за развитие.

Целим да избегнем момента, в който пречката да се реализираш е причината, че не членуваш в някое сдружение.

Искаме младото творчество да се превърне в основна културна перспектива, затова създаваме още една възможност съвременните артисти да покажат изкуството си на едно място, където да се запознаят с други такива и да разменят идеи за бъдещи колаборации и вдъхновения.

Освен изложба, в събитието сме събрали концерти на съвременни алтернативни музиканти, както и прожекции на експериментално българско и международно видео с цел да насочим вниманието на младите хора върху по-алтернативни изкуства.

Кои са те?

Дени се занимава с художествена фотография, видео арт, колаж и доста артистични занимания в последните 7 години. Родом е от Варна но прекара последните 5 години в Мадрид, Испания. Тъкмо се завръща с огромният си чар и желание за активност. Иска да спаси света и планира последствията.

Ради се занимава основно с фотография и ако не сте я виждали на някое добро парти в София, то значи, че е била на няколко хиляди километра със същата цел или е надничала зад обектива си, взирайки се в нечие невероятно красиво лице. Обича да пътува, чувства се като море и се смее очарователно.

Лили учи кино режисура и се занимава с видео арт и писане … много писане. Обича да говори за екзистенциални проблеми и философия. Нейното дълбокото и мрачно творчество контрастира силно със светлата и душа и обич която раздава на близките си хора. Винаги подготвена да извади шоколад или бонбони от раницата си, с които да подслади деня ти.

Кулминацията на събитието на 23.05. ще бъдат момчетата от APE|MEN. Повече информация и програмата може да откриете във страницата на събитието във Facebook.

from to
Scheduled Събития