Николай Урумов учи чужденците кои сме „Ние, българите“ в лятно кино „Орфей” 🗓 🗺

Николай Урумов учи чужденците кои сме „Ние, българите“ в лятно кино „Орфей” 🗓 🗺

Кои сме „Ние, българите“ ще може да научи всеки по време на „Открития урок за чужденци“ на 1 септември (вторник) в лятно кино „Орфей” от 20 часа. Николай Урумов ще се превъплъти в професор Мисирков, за да изнесе една публична лекция, в която ще се застъпят много въпроси като „България на три морета и пет ракии“, „За ползата от айфоните и вредите от айдуците“, „Америка, България и Деня на неблагодарността“. Въобще ще запознае чужденците с някои характерни особености на нашите нрави, култура, манталитет, бит, кухня, история.

Николай Урумов играе главната и единствена роля в моноспектакъла си „Ние българите. Открит урок за чужденци“ по текст на Александър Урумов.  Постановката е изцяло в стил one man show и е вторият съвместен проект на двамата творци след „Лалугер“. Комикът е познат на пловдивската публика и с друг моноспектакъл – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.

„Това е един жанр, който няма сюжет, няма някакъв герой, който да търпи някакво развитие. Това не е в онзи аспект „моноспектакъл“ такъв, какъвто ние го познаваме. По-скоро това е шоу. Основното е текстът и начинът на поднасяне, отколкото да има някакви особени режисьорски инвенции“, посочва актьорът.

Scheduled Събития
Лятно кино ОРФЕЙ Map