„Нощ/ Пловдив“ със свой Instagram профил и игра

„Нощ/ Пловдив“ със свой Instagram профил и игра

Екипът на културният фестивал „Нощ/ Пловдив“ е разработил специален Instagram профил @nightplovdiv, който ще помогне на потребителите на социалната мрежа и приятелите на събитието да се ориентират в 5те програми от 11-то издание на Нощта.

В основния Instagram профил на фестивала са публикувани 5 снимки, които представят всяка от програмите и водят към техни самостоятелни Instagram профили – „Музеи и галерии“ (@museumsandgalleries), „Град и публични пространства“ (@cityandpublicpsaces), „Култура и клуб“ (@cultureandclub), „Кураторска програма“ (@darknightplovdiv) и „Малката Нощ за деца“ (@littlenightplovdiv). Профилите на 5те теми съдържат снимки/ визии за всяко събитие в дадената програма.

Като част от медийното си партньорство, bTV и Нощ/ Пловдив организират Instagram игра, в която участниците трябва да намерят, снимат и публикуват в социалната мрежа снимка на предмет, който би им помогнал да оцелеят преди 100 години. Снимката трябва да тагва основния профил на фестивала @nightplovdiv и да съдържа хаштаг #farmnight. Потребителите, които не използват Instagram, могат да се включат в играта през Facebook. Те трябва да открият, снимат и публикуват във Facebook страницата на Нощта снимка на предмет, който е бил важен за оцеляването преди 100 години, с хаштаг #farmnight. 150 от участниците със снимка в Instagram и/ или Facebook ще спечелят награди за тяхната лична ферма. Наградите могат да се получат на локация 0 – зеления инфопункт на Нощта.

Играта в социалните мрежи е част от кампанията на bTV за предстоящото предаване „Фермата“, което стартира на 13 септември 2015 г. В голямото риалити приключение ще се включат 16 авантюристи, които ще трябва да оцелеят без всякакви удобства от съвременността. Те ще попаднат в изоставена ферма без ток, вода и канализация. И за да успеят, трябва сами да построят всичко от нулата.

За да открият предмети, които са били важни за оцеляването на човек преди 100 години, участниците могат да изберат сами локации/ събития от програмата на Нощта или да се включат в някои от тематичните турове с гидове – Общ тур за гр. Пловдив, тур „Галерии”, „Съвременно изкуство“ и „Културно-историческо наследство“. Всички турове ще започват от инфопункта – локация 0 на фестивала.

Фестивалът „Нощ/ Пловдив“ се организира за 11 поредна годна от фондация „Отворени изкуства“. Съорганизатори са фондация „Америка за България“ и Oбщина Пловдив. След като посрещна повече от хиляда човека на официалното парти в миналогодишното издание на фестивала, Absolut за втори път готви голяма изненада в програмата. Този път партито ще е под надслов Light The Night и ще премине под приглушено осветление, тематични Absolut коктейли и интерактивна инсталация, дело на Полина Герасимова, която ще отправи предизвикателство към гостите да рисуват със светлина.

Институционални партньори на Нощта са посолствата на САЩ, Австрия и Държавата Израел в България, както и British Council, Чешки културен център и Френския културен институт. За реализацията на ключови дейности от фестивала през 2015 г. фондация „Отворени изкуства“ получи подкрепата и на EVN, MentorMate, Star Hotel, Absolut и фондация „Пловдив 2019“. Събитието се организира с подкрепата на Alpha Bank, които са основен партньор на Нощта като част от дългогодишните традиции на банката да развива и подкрепя значими проекти, които имат принос към общото културно наследство и постижения на България.

Ексклузивен медиен партньор са bTV, bTV Радио, www.btvnovinite.bg, www.btv.bg и www.ladyzone.bg. Медийни партньори на фестивала през тази година са още Dir.bg, Offnews.bg, Dnevnik.bg и Капитал Light, Gradat.bg, Plovdiv24.bg, GoGuide, Azcheta.com, Roditel.bg, Timeart.me, Artualno.info, Podtepeto.com и Kapana.bg, Stand.bg, Mediacafe.bg, Plovdiv-online.com, Nightclubs.bg, „Кривицки и сие“ и PLOVEDIV.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА И ЛОКАЦИИТЕ ПРЕЗ „НОЩ 2015“ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК.