Обичам те, не те обичам

Обичам те, не те обичам

Павел Найденов е пловдивчанин, Павел Найденов не е пловдивчанин. Павел Найденов е… Довършете сами изречението. Има хора, за които рожденото място е просто отправна точка за последващия номадски път, който им предстои. Павел е един от тези номади.

С пърформанса си „Обичам те, не те обичам“ той прави своето лично обяснение в любов, но и в нелюбов към града, с който той силно се идентифицира – Пловдив. Бермудският триъгълник на България както го нарича той. Град, в който според автора, можеш да се изгубиш безвъзвратно, но е вероятно и да се намериш. А после отново да се изгубиш. Пловдив, който е всичко това, което не е. Който не е нищо от това, което е. Град на конфликти. Град на контрасти. Град, който ми даде и отне всичко, казва Павел. Град, от който, когато си отивам, зная, че ще се върна.

В пърформанса си той композира противоречиви знакови символи от съвременната среда на града. Композицията включва: палми и джамия, показва средата „ричард клайдерман + джаз + чалга“ битуваща в един декър пространство (около Джамията и Капана), пъплища от хора тръгнали на поклонение към Аллах или Исус, с дюнер в ръка. Празноглаво дефилиране и кокошо доминиране. Margg Names синтезира този миш-маш в аудио микс, специално направен за пърформанса. Зрителят-воайор ще наблюдава пърформанса през малък прозорец на мазето, на стара къща в кв. Капана. 21:00, 13 септември.

(събитието във Facebook)