Оpera Open продължава с „Трубадур“ 🗓 🗺

Оpera Open продължава с „Трубадур“ 🗓 🗺

С постановка на „Трубадур“ от Верди продължава програмата на OPERA OPEN 2015 на 3 юли от 21 часа на Античния театър.  Представлението е съвместна продукция на Опера Бургас и Пловдивска опера. На диригентския пулт ще застане маестро Иван Кожухаров, а режисурата, сценографията и костюмите са дело на Иван Савов. Заедно с „Риголето“ и „Травиата“, „Трубадур“ принадлежи към великата оперна триада на Верди като триумфът на премиерата през 1853 в Рим е тотален.

Историята на Граф ди Луна и неговия отдавна отвлечен брат – трубадурът Манрико ще се представи от талантлив състав оперни изпълнители. Старата циганка Азучена, която  отглежда Манрико като син, защото по грешка вместо него убива собственото си дете, ще бъде изиграна от темпераментното мецосопрано Даниела Дякова. Певциата е гастролирала  на сцените на престижни оперни театри в Австрия, Чехия, Унгария, Полша, Италия, Германия, Франция, Испания, Белгия, Холандия, Дания, Китай, Тайван, Япония.

В ролята на трубадура Манрико ще влезе солистът на Софийска опера Даниел Дамянов. Публиката на OPERA OPEN познава тенора и от участието му в спектакъла „Полетът на Валкюрите“ през 2014 заедно с Елизабет Стрид.

В образа на избраницата на Манрико – придворната дама Леонора, ще видим драматичното сопрано с невероятен  глас – Йоана Железчева. Изпълителката участва в множество продукции в България и като гастролираща артистка в Европа, за което получава ласкави отзиви от взискателната музикална критика. Изгражда запомнящи се образи в постановките „Дон Карлос“, „Манон Леско“, „Трубадур“, „Мадам Бътерфлай“, „Аида“, „Макбет“, „Селска чест“, „Бал с маски“, „Атила“. Граф ди Луна ще бъде изпълнен от баритона Марян Йованоски, а неговият началник на стражата и приближен  от баса Делян Славов.

Билети за „Трубадур“ се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в eventim.bg.

Scheduled Събития
Античен театър Map