Пловдив чете 2015 🗓

Пловдив чете 2015 🗓

В седмицата от 8 до 14 юни ще се проведе ежегодния фестивал на книгата – „ПЛОВДИВ ЧЕТЕ“.  Тази година домакин на събитието е ИК „Жанет 45“. Последното издание с домакинството на Жанет 45 бе през 2012.

В Галерия „Пловдив чете“/ Plovdiv Reads Gallery е запазен архив от снимки за събития от минали издания на Пловдив чете.

През 2003 г. по инициатива на ИК „Жанет 45“ и със съдействието на Община Пловдив се проведе за първи път литературният фест „ПЛОВДИВ ЧЕТЕ“. В същността си той е един празник на книгата, на който гостуват авторитетни издателства от цялата страна.

По време на фестивала главната улица на Пловдив се превръща в огромна книжарница на открито, а в къщите на Стария град текат поредици от срещи с български и чуждестранни писатели. Целодневно в рамките на феста в различни локации в град Пловдив се провеждат литературни срещи, авторски рецитали, диалози, чествания, дискусии, концерти, изложби…

Партньори и тази година са: ОБЩИНА ПЛОВДИВ, Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив / „Ivan Vazov“ National Library, Асоциация „Българска книга“.

Във фейсбук е създадена група с цел да информира всички заинтересовани страни за подготвителните дейности, както и актуална и точна информация за участници, събития, места, програма, партньорства, доброволци. Групата може да намерите ТУК.

ВХОДЪТ ЗА ВСИЧКИ ПРОЯВИ ЩЕ Е БЕЗПЛАТЕН!

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

from to
Scheduled Събития