Представяне на филма към АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА 🗓 🗺

Представяне на филма към АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА 🗓 🗺

На 30 октомври, последния ден на изложбата АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА, галерия SARIEV Contemporary ще представи за първи път филма към проекта, както и печатния каталог. Прожекцията ще се състои от 20:00 в artnewscafe и всеки от посетителите ще може да получи безплатен каталог. Самата изложба АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА ще може да бъде видяна до 22:00 часа в галерия SARIEV Contemporary.

АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА е провокативно, спекулативно и конспиративно представяне на едни от най-актуалните в момента съвременни художници от Калифорния, САЩ. Куратор на проекта е Арън Мултън, а участниците в него – Майк Буше, Стерлинг Руби, Макс Хупър Шнайдер, Джейсън Меткалф и Дженифър Уест – са художници с международна кариера и участия в едни от най-престижните световни институции, галерии и колекции, сред които Музея за модерно изкуство, Ню Йорк, музеите за модерно изкуство в Солт Лейк Сити, Лос Аднжелис и Сан Франциско, Венецианското биенале и биеналето Уитни в Ню Йорк и много други.

АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА представя художествената интерпретация (и спекулация) на мормонски обичаи и вярвания, различни ритуали, суеверия и конспиративни теории.

Проектът АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА стартира на 11 септември с откриване на изложба в галерия SARIEV Contemporary, както и със специални инициативи в рамките на Нощ/Пловдив 2015 – видео инсталация на Дженифър Уест в кино „Космос“, акция с билборди из града на Майк Буше и други „светещи“ и „ароматни“ тайни намеси.

Освен в галерия SARIEV Contemporary каталогът към АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА може да бъде разгледан и онлайн тук.

Още за АМЕРИКАНАЗОТЕРИКА: галерия със снимки от проекта, видео трейлър.

Scheduled Събития
artnewscafe Map