Първи уличен карнавал „Пловдив танцува“ 🗓

Първи уличен карнавал „Пловдив танцува“ 🗓

Клуб БИБЛИОТЕКАТА със съдействието на Община Пловдив и Пловдивски Културен Институт откриват лятото с танцов карнавал в сърцето на Пловдив!

Централните булеварди, парковете и площадите в града ще се превърнат в открити сцени за улични и латино танци по време на Първия танцов карнавал в Пловдив, с който ще открием летния сезон тази година на 6 юни.

За първи път в България, танцьори и хореографи от всякакви школи ще танцуват върху камиони с открити платформи, които ще преминават бавно през града и ще привличат публика за различните стилове. Мобилните сцени ще бъдат първоначално ситуирани пред Международен панаир Пловдив, откъдето ще преминат през тунела под Античния театър и ще спрат до пл. „Централен“.

В Пловдив по време на Карнавала ще бъде затворен временно за движение бул. „Цар Борис III“.

Пловдивчани и гостите на града ще станат част от цялата атмосфера, като танцовото щоу ще продължи и на различни „дансинги под звездите“ на Главната и в Цар Симеоновата градина.

Ще се включат представители на различни възрасти от всички школи по хип-хоп, брейк и съвременни улични и модерни и народни танци, както и от най-популярните латино стилове – салса, бачата ,кизомба и др.

За онези, които не владеят танцовото изкуство, но искат да танцуват, ще има Zumba Fitness на открито.

Карнавалът ще бъде закрит с грандиозно парти в клуб БИБЛИОТЕКАТА.

Програма на карнавала:

 • Карнавалът стартира в 17.00 от бул. Цар Борис III – срещу Панаира и ще започне с парад на участниците и граждани . Крайна точка ДНА.
 • Сцените се откриват в 18.00 :
  – Площад Централен пред ДНА
  – Площад Ст. Стамболов
  – Арките в Градската градина
 • 22.00 Парти закриване на карнавала:
  – Клуб Библиотеката (ул. „Лейди Странгфорд“ 5) /латино, зумба и модерни танци/
  – Sound Trap (ул. „Братя Пулеви“ 1)/хип хоп/
Scheduled Събития