Рециклирай с Ротаракт 🗓 🗺

Рециклирай с Ротаракт 🗓 🗺

На 29.05.2015г. от 9.00 часа в СОУ „Софроний Врачански“ ще се проведе финалният етап на кампанията на Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол – „Рециклирай с Ротаракт“.

„Рециклирай с Ротаракт“ е инициатива на младежката организация Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол, част от семейството на Ротари Интернешънъл. Цел на проекта е да запознае учениците от началните класове на пловдивските училища с идеята и ползата от рециклирането на хартия, възпитавайки „еко“ мислене и отговорно отношение към околната среда у подрастващите. Проектът се провежда за втора година, като резултатите от миналогодишната кампания са красноречиви – над 10 тона хартия, събрана от деца между първи и четвърти клас.

Тази година проектът стартира през последната седмица на месец Май и е съсредоточен в СОУ „Софроний Врачански“ – едно от най-големите училища на територията на град Пловдив. През последния месец членовете на Ротаракт Пловдив Филипопол посетиха училището, за да разговарят с децата, запознавайки ги с идеята и ползите от рециклирането, чрез забавни инфограми и игри.

Организаторите споделят, че децата са прегърнали искрено идеята, показвайки голям ентусиазъм, като някои от класовете могат да се похвалят със значително количество събрана хартия. Всички участници получават специална грамота, а класа, събрал най-голямо количество хартия, печели екскурзия.

Scheduled Събития
СОУ „Софроний Врачански“ Map