„Столичани в повече“ идват като „Скакалци“ в Пловдив 🗓 🗺

„Столичани в повече“ идват като „Скакалци“ в Пловдив 🗓 🗺

Любо Нейков, Стоянка Мутафова, Христо Гърбов и още цяла плеяда комици идват на Летния театър на Бунарджика в Пловдив с постановката „Скакалци“ на 26 юни (петък) от 21 часа. В представлението на Старичния театър и Дрийм тийм продакшънс са поканени почти всички актьори от сериала „Столичани в повече“. „Скакалци” е сред най-известните пиеси на най-изтъкнатия български комедиограф Ст. Л. Костов, автор и на заглавия като „Големанов“, „Женско царство“ и „Вражалец“. Нагласени търгове, безогледна корупция, залагане на семейна и лична чест в името на печалбата, изнудване от страна на контролните органи, просто келепирджийство и т.н. – това виждаме на сцената, това четем и по вестниците днес.

Когато играят актьори като Христо Гърбов (фабрикантът Проданов), Любомир Нейков (ревизорът Яначков), Албена Павлова (жената на Яначков), Стоянка Мутафова (Баба Йовка, майката на жената на Яначков), Ненчо Илчев (руският бежанец Димитрий), Васил Драганов (ревизорът по труда Беличков), Август Попов (Лисичков) и други, е очевидно, че ще има много смях. Но това е и смях премесен с горчивина, гняв и трудно преодолимо усещане за обществена безнадеждност.

Режисьор на спектакъла е Богдан Петканин, познат на пловдивската публика с хитовите комедии „Горката Франция“, „Спанак с картофи“, „Кастинг за мъже“, „Досадникът“ и др. „Дано да има нещо в мисълта, че чрез смях човечеството се разделя със собствените си несъвършенства…“, споделя режисьорът.

„Скакалци“ е част от панорама на комедиите „Завеса под звездите“ в Пловдив. Билети се продават в Билетен център пред Общината.

Scheduled Събития
Летния театър на Бунарджика Map