Улица Грамофон

Улица Грамофон

Старият художник напълни лулата си с тютюн и се загледа в прашното небе. Градът му предоставяше много възможности по това време на вечерта, но той предпочете да се рее. Реенето в пространството му напомняше колко кратък е мигът на изкуството. Не беше сантиментален, просто обичаше да остава сам и да пуска онази плоча, когато слънцето изчезва. Тя винаги скърцаше по особен начин в началото на мелодията и стреляше усещания във въздуха. 

Сега той беше седнал на своя любим стол и си тананикаше. Щеше да го прави до сутринта, ако не беше внезапния звън на будилника. За малко да забрави. Винаги си нагласяше будилника, когато имаше изложба. Просто не можеше да помни такива неща. Сложи си едни стари дънки и бяла тениска и тръгна през парка. 

izlojba- ceco

Беше тихо. Само тихо. Но не за дълго. Чу странна глъчка. Да, това бяха хората от изложбата. Говореха оживено и мятаха опиянени погледи. Плочата продължаваше да свири самотно в стаята му, докато към 18.00ч. пловдивско време не стартира и самото откриване.

Цветан Узунов и Симеон Иванов бяха от любимите му приятели. Интересни и не по класически досадни като повечето, които се занимават с изкуство днес. Всъщност той не обичаше тази дума. Натраплива някак. Изкуство. И все пак хубава.

Изложбената зала се намира във фоайето на Oбщински съвет град Пловдив на улица „Авксентий Велешки“ №20 до бар Брилянтин срещу Пеещите фонтани. Художникът ще Ви води, само забележете бялата му тениска сред дърветата.

Да не забравите, че става въпрос за събота, 29-ти март 🙂 

https://www.facebook.com/events/290840364398112/