+1

+1

2012 new yearЗапочват клишетата. Започнали са от преди месец, че и от преди това. „Изпращаме още една година“. „Посрещаме 2012“. „Краят на света“. „Какво сте подготвили за трапезата в Новогодишната нощ?“… Пък на мен не ми се иска да „изпращам още една година“ и да „посрещам 2012“ – „краят на света“ с клиширана „подготовка за Новогодишната трапеза“. Не искам да гледам тъпо в ТВ екрана и някакви национални телевизии да ми се борят за зрителски интерес с просташки предавания, изнасилен хумор и скучни муцуни, които гледаме ежедневно. Липсата на новаторство в предаванията за забавления е плашеща. Но днес не е денят да ги обсъждаме
тези неща.

В западния свят имат съвременна традиция – да си направят равносметка какво са свършили през изминалата година. И да си изградят Новогодишна резолюция: нещо, което искат да променят в себе си в идните 365 дни. Така де, 366. Преди две години моята резолюция беше по-скоро желание от Дядо Мраз. Поисках си ново тяло, че от дете съм хърбалет. Внимавайте какво си пожелавате и как си го пожелавате. Ново тяло получих, ама това на Дядо Мраз. Станах трътльо и ми отне вечност да си смъкна шкембака.

Мен лично 2011 ме дари с много неща. В личен любовен план – пустинята Сахара. Около мен всичко живо се сгаджоса, сгодяса и изпожени. Да сте живи и здрави и да ни народите много българчета. В професионален план – имах щастието да работя с великолепни деца, част от които от дом за сираци. Видях ужасът от по-близо. И знам какво е нужно, за да се помогне.

А, да. С приятели изградихме инсталацията PLOVEDIV и сега работим по този скромен сайт за най-интересното от културата в града ни, за уличната мода, за неподозирано любопитните личности и за личното мнение на пловдивчани. Догодина ще сме още по-големи.

И да умираме, и да не… нека поне сме добри хора през тази 2012. През 2013 ще се посмеем от сърце на предсказанията. Но през предстоящата 2012 нека сме мили едни към други. И да направим нашият град още по-уютен дом.

 Автор: Симеон Тодоров