4хП – ново пространство за експериментален театър в сърцето на Стария град

4хП – ново пространство за експериментален театър в сърцето на Стария град

Първият експериментален театър –  театър-студио „4хС“ (Студио за Сценични и Синтетични Средства) отваря в Пловдив нов културен център – Арт-сцена „4хП“ (Пространство за паратеатрални приключения в Пловдив). Новото арт пространство е в самото сърце на Стария град – на ул. „Съборна“ 2 (над Туристически информационен център 2). Пространството ще живее своя живот като:

– Арт сцена, която ще приютява както постановките на трупата на театър-студио „4хС“, така и театралните ателиета за деца и възрастни

– Арт галерия, която ще представя млади пловдивски артисти, ще им дава свобода да развихрят въображението и творческата си енергия.

– Арт клуб, който ще бъде място за срещи на артисти, художници, актьори, режисьори и всички, които са отворени към експерименти и жадуват за свобода в изкуството.

[cml_media_alt id='4147']4хп2[/cml_media_alt]Арт-сцена 4хП стартира изключително силно с постановките „Ах, Бродуей, Бродуей“, „Невъзможната Ти, Невъзможната Аз“, „Албена или убийството на красивото у човека“, „Ромео и Жулиета, сонет безсмъртната любов“ и „Снежанка“. Официалното начало на театралния сезон в 4хП ще бъде на 1 декември от 19 часа с постановката „Ах, Бродуей, Бродуей“. Пълната програма можете да намерите в прикачените файлове.

Театър-студио „4хС“ не цели просто да изнася софийска продукция в Пловдив, а да създаде нова трупа тук – с пловдвиски актьори и ентусиасти и да представи една изцяло нова програма на пловдивската публика. За тази цел театралните студия „4хС“ стартират театрални ателиета за деца и възрастни, в които ще могат да се включат всички желаещи без значение от опита или образованието.

Възможност за „предпремиерна среща“ с 4хП пловдивската публика ще има на 29 ноември (събота) – броени дни преди официалното откриване на 4хП. В съботния следобед ще се проведе Ден на отворените врати. Между 11:00 и 17:00 посетителите ще имат възможност да разгледат пространството, арт-галерията, да се запознаят с част от актьорите в трупата, с режисьора Николай Георгиев и с хореографа – Петя Йосифова, както и с някои от преподавателите в ателиетата.

Партньори на Арт-сцена „4хП“ са Община Пловдив и фондация „Пловдив 2019“.