Ci vediamo al Teatro dell’Opera

Ci vediamo al Teatro dell’Opera

1546039_700224933343431_1175365378_n

Ще се видим в операта. Ще се срещнем направо    там! Някъде сред публиката. На премиерата на    „Тоска” в Пловдив и България.
Днес и само още веднъж – на 25 февруари, ще се    докоснем до една от най-драматичните творби на  Джакомо Пучини, в изпълнение на прекрасните  музиканти от пловдивската опера.  „Тоска”, след поразителна премиера в Хага и след още 20 представления в оперни театри в Белгия и Холандия, най-после идва и в България.

Специално за премиерата се завръща и диригентът Иван Ангелов. Маестрото започва своята кариера през 1981 г. в Пловдив и оттогава работи в престижни оперни театри в цяла Европа – Биен, Лозана, Монте карло, Бон, Братислава, Лайпциг.

Мястото на действието е Италия, но ще се пренесем в 30-те години на двадесети век, по време на диктаторския режим на Мусолини. Декорът, дело на холандския художник Карел Спанхак, е придружен и от мултимедия, благодарение на която ще можем по-пълно да се потопим в атмосферата и събитията.
Ще преживеем заедно с героите любов и ревност, страх, уязвимост, гордост, деспотичност и… вдъхновение. Истинско вдъхновение.

Обещава да е красиво. Не са нужни повече думи. Ще се срещнем направо там!