„Cnnctr“ (Конектор) 3D мапинг инсталация 🗓 🗺

„Cnnctr“ (Конектор) 3D мапинг инсталация 🗓 🗺

„Cnnctr“ (Конектор) е интерактивна 3D мапинг инсталация, която ще се състои всяка вечер от 21.30 ч. в рамките на ONE DESIGN WEEK 2015 (от 19-ти до 28-ми юни) върху фасадата на бившия Партиен  дом (пл. „Централен“ 1) в гр. Пловдив.

Проектът е иницииран от ONE DESIGN WEEK и за неговата реализация фестивалът покани артистите от МЕЛФОРМАТОР, които са автори на изключителната  инсталация. Петко Танчев е човекът, който стои зад цялата визуална част, музиката към проекта е дело на Атанас Динчев, а разработката на мобилните апликации е направена от Богдан Ковачев.

„Cnnctr“ (Конектор) се реализира с ексклузивната финансова подкрепа на Programista и любезното съдействие на община Пловдив. Концепцията е вдъхновена от дигиталните взаимоотношения между хората в 21-ви век и силната енергия, която можем да произведем ЗАЕДНО, когато сме обединени от обща цел.

Тази водеща идея е в основата на интерактивната аудио-визуална инсталация, в която потребителите ще 3D mappingмогат да участват чрез своя smart телефон и таблет. За целта е необходимо единствено да си инсталират апликацията „Cnnctr“, която ще бъде достъпна както за iOS, така и за Android платформите и ще може да бъде свалена непосредствено преди откриването на проекта на 19 юни, петък от 21 часа на пл. „Централен“ 1 в Пловдив.

Проектът е мултидисциплинарен – съчетава множество различни софтуерни и хардуерни компоненти, между които:
 Derivative Touch Designer – визуална част на проекта;
 Ableton Live – софтуер, чрез който се създава генеративният саундтрак на инсталацията;
 Max For Live – плъгин за Ableton Live, който позволява връзката между генеративната визуализация и музиката.

3D mappingИнтересен аспект на проекта е, че ако потребителят избере да използва апликацията „Cnnctr“ с Facebook профила си,  ще допринесе за изграждането на генеративна скулптура, базирана на социалните връзки между всички потребители на приложението. По този начин проектът ще  изрази в съвсем физически и триизмерен формат чрез генеративни методи сложните връзки между хората. Ще бъде създадена скулптура, която визуализира информацията за взаимоотношенията между участниците. Скулптурата ще бъде завършена и представена след края на фестивала.

Видео за „Cnnctr“ (Конектор) може да видите тук.

Допълнителна информация:

ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Събитието се организира в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019. ONE DESIGN WEEK се организира от платформата за култура ЕДНО. Освен основната изложба и професионален форум с изтъкнати имена от сферата на съвременния дизайн седмото издание на ONE DESIGN WEEK включва редица инициативи със свободен достъп за широката публика – изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, партита и т.н. ONE DESIGN WEEK е платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн  професионалистите в България. Същевременно целта на събитието е да представя и устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DANCE WEEK.

Мелформатор е аудиo-визуален колектив от Пловдив, насочен към организация на събития с визуална идентичност и експериментално звучене, графичен дизайн и интерактивни визуални инсталации.

from to
Scheduled Събития
площад Централен 1 Map