Европейска столица на културата и Япония 🗓

Европейска столица на културата и Япония 🗓

Първото издание на Форум 2019 има за гост Япония. На пръв поглед е странно толкова далечна страна да има интерес и участие в осъществяването на Пловдив като Европейска столица на културата, но срещата ще представи примери от реално осъществени съвместни проекти между културни оператори и артисти от градове, които са били ЕСК и са били подкрепени от японската неправителствена организация EU Japan Fest.

Форумът ще обърне внимание още веднъж на възможностите за осъществяване на проектни инициативи на български културни оператори и артисти. Това е третата среща с Фокус Япония, която цели да предостави максимално детайлна информация за възможностите за работа и партньорство извън границите на ЕС в контекста на инициативата Европейска столица на културата. EU Japan Fest съществува от 1992 г. с цел сътрудничеството между японски и европейски творци. Организацията има огромен и доказан опит в промотирането на японско изкуство в Европа и взаимодействие в мрежата на Европейските столици на културата. 

Г-жа Юко Хасегава, г-жа Такако Саеки и г-жа Каори Такето ще направят презентация и ще отговорят на въпроси на 24 януари в Малка конферента зала на Дом на културата „Борис Христов“.

Scheduled Събития