Halloween

halloween night

Древните келти празнували своята Нова година – Сауин (Samhain) в края на октомври, когато прибирали последната си реколта. Те вярвали, че в нощта срещу Нова година се отваря границата между мъртвите и живите и сенките на починалите през изминалата година навестяват земята, в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят от сенките, хората гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията. (източник Wikipedia)

 

От тук води началото си денят на Вси светии или Halloween – голям празник в страни като Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ, който през последните години започна да се отбелязва по цял свят, а и у нас като се правят партита с костюми.

Ако и вие искате да отбележите Halloween, се оказва, че в много клубове можете да го направите и по-рано – в събота, а дори още и от петък. По-долу може да видите част от пловдивските клубове и тяхната програма.

 

  • 28.10. (петък) 23:00ч.- Halloween Masquerade в Chervilo с Pacho B, Pepo & Friends и Make up Zone: Sensual Body Art Therapy By Mishel
  • 29.10. (събота) 22:30ч.- HALLOWEEN в клуб АЛКОХОЛ, вход свободен
  • 29.10. (събота) 19:00ч. – Halloween in Аdvance в бар Acoustic за тези, които няма да успеят в понеделник. Костюми, тикви и още нещо!
  • 31.10. (понеделник) 19:00ч.- True Halloween Party в бар Acoustic – Tricks or treats, тикви, вампири и др.