„Насилие и ненасилие“ – конкурс

„Насилие и ненасилие“ – конкурс

Съюзяваме се с издателство „Точица“ в името на важна кауза, насилието в различните му форми. Темата не се дискутира достатъчно в училище и извън него, а единствено последствията.

„Насилие и ненасилие“ на Брижит Лабе и Мишел Пюеш е книжка, издадена с помощта на БНП Париба. Изданието е с красиви корици, още по-красиви илюстрации и много важни текстове. Тя е част от поредицата „Философски закуски“, която представя възможността възрастни и деца да дискутират различни идеи. С книжката си даваме отговори на разнообразни въпроси…

Кога спортът се превръща в насилие? Какви причини се крият зад един шамар? Да бойкотираме ли продажбата на старите кифлички, ако пресните отиват само за възрастните?


Издателство „Точица“ и PLOVEDIV ви задават друг въпрос:

Кого ще послуша побойникът на класа, за да спре?

Отговорите трябва да бъдат мотивирани. Право на участие за трите книжки имат деца на възраст между 7 и 15 (навършени) години. Срокът за изпращане на текстовете е до 16 декември 2012 (включително). Най-интересните отговори ще публикуваме тук на 19 декември, когато ще обявим и победителите!

Мили деца, изпратете ни имейл на plovediv@gmail.com, а ако си нямате свой, може да използвате този на вашите родители, по-големи братя и сестри и всеки, чието доверие имате.

Очакваме писмата ви!