The Andy Warhol Art Exchange

The Andy Warhol Art Exchange

[cml_media_alt id='4013']Absolut Art Exchange[/cml_media_alt]Oт началото на октомври Absolut представя Andy Warhol Art Exchange – най-голямата онлайн платформа за обмен на изкуство, вдъхновена от проекта Absolut Warhol, който продължава колаборацията на шведския бранд с най-известния попарт художник в света oт 1986 г. насам.

Дигиталната платформа дава възможност на участници от целия свят да покажат креативния си потенциал и да качат или създадат свое произведение на сайта.

В края на всеки месец от октомври до декември всеки участник печели творба на артист от друга точка на света, който може и да е доста известен, а в края на годината един от всички участници в Art Exchange ще стане собственик на истинско оригинално произведение на самия баща на попарта Andy Warhol.

Дигиталната размяна на изкуство в световен мащаб се случва на сайта absolut.com/artexchange, където не е нужно да си артист или художник, за да създадеш собствено изкуство чрез лесни за използване инструменти за обработка на изображения и дигитални творби или да качиш почти всякакви файлове и дигитални формати, включително и от Instagram, Facebook и Twitter. В oбмена участват и много известни артисти от различни държави и континенти, а сред първите участници в Andy Warhol Art Exchange в България са и артистите Искра Благоева, Ицо Птицо, Теодор Лозанов, Yo Vo.

Идеята за най-големия дигитален арт обмен в света се ражда от колаборацията на Absolut с Andy Warhol Foundation благодарение на която брандът представя и новата лимитирана бутилка, резултат от творбата на художника, посветена на култовия шведски бранд. Оригиналната картина на Аndy Warhol, посветена на Absolut през 1986 г. и поставила началото на дългосрочния ангажимент на бранда към изкуството, е пренесена върху емблематичната форма на бутилката, която се продава в лимитирани бройки по целия свят.

Можете да разгледате галериите в The Andy Warhol Art Exchange, да създадете или качите свое собствено произведение oще сега. Ето как:

[iframely]https://www.youtube.com/watch?v=NOHoEomfZC8[/iframely]

Ние ще ви представяме пловдивските артисти, които първи взеха участие в най-големия дигитален обмен на изкуство в света.